SWTT 2019 was een (top)tennisfeest!

Jesper de Jong en Salma Djoubri geweldige winnaars met toekomstperspectief
Ons toernooi kreeg een waardig slot op de finaledag. Met Salma Djoubri (16 jaar) en Jesper de Jong (19 jaar) hebben we twee winnaars gekregen die we zeker gaan terug zien in de Grand Slams. Wat een talenten. Jesper had in de eerste set zijn handen vol aan de Argentijnse tegenstander Juan Ignacio Galarza, maar liet in de tweede set er geen twijfel over bestaan wie dit toernooi de beste was (7-5 6-0). Française Salma Djoubri versloeg de Duitse Sina Herrmann, die alle hoeken van de baan te zien kreeg en haar goede spel van de hele week niet kon voortzetten (6-1 6-0). Waar Salma nog moest wennen aan het afronden van het toernooi met een bedankje was Jesper daar bedreven in. Hij bedankte ons allemaal door aan te geven dat andere toernooien van ons konden leren. Een betere afsluiting van het toernooi door deze sympathieke jongen konden we niet krijgen.

Team van topvrijwilligers
Nogmaals onze enorme dank aan alle vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat het toernooi zo’n succes is geworden. Als je opeens van de Referee hoort dat het slepen na elke set ook bij de kwalificatie moet gebeuren (niet verplicht) en dat wordt onmiddellijk door een team van vrijwilligers opgelost, dan weet je dat het goed zit. De dienstverlening is door jullie vrijwilligers zelfs zo geweest dat, geheel vrijwillig, een speler uit Georgië, naar Leer is gebracht omdat hij door een gemiste afslag de laatste bus naar Leer had gemist. De vrijwilligster twijfelde niet en heeft direct gevraagd of ze hem naar Leer mocht brengen, waardoor hij op tijd de trein heeft kunnen halen. Dank ook aan Jan-Maarten Goedkoop, die de heel week foto’s heeft gemaakt, die we als organisatie konden gebruiken.

Media-aandacht
Er is tijdens het toernooi heel veel media-aandacht geweest. Waar vorig jaar de berichtgeving over courtsiders een belangrijke media-factor was, ging het dit jaar vrijwel uitsluitend over het toernooi zelf. Kijk maar eens naar de artikelen die in het Dagblad van het Noorden hebben gestaan. Daarnaast is er een Podcast gemaakt op de zondag door Sport Noord. Die kan je hier beluisteren.

Dank aan alle sponsoren
Zonder sponsoren is het niet mogelijk een dergelijk proftoernooi te organiseren. Dank aan zo’n 30 bedrijven die ons hebben ondersteund. Speciale dank aan hoofdsponsor SportStroom, die voor en tijdens de week bijzonder actief is geweest en ons mede in staat heeft gesteld onze ambitieuze doelstellingen te bereiken.

Wat blijft hangen?
De SportStroom World Tennis Tour Haren 2019  is een mooi proftoernooi geweest met fantastische elementen. Een greep uit de gebeurtenissen die bij ons zullen blijven hangen:
• Veelbelovende winnaars – Jesper de Jong en Salma Djoubri gaan we zeker terugzien in de toekomst.
• Heel veel belangstelling – Er zijn de gehele week heel veel bezoekers geweest. Vanaf de wedstrijd van Niels Visker, met vele fans aan de kant, tot en met de finales hadden we ‘de tent vol’. In vergelijking met andere toernooien is het heel druk bezocht.
• Jeugd uit eigen opleiding breekt door – met Niels Visker als anchorman breekt noordelijke jeugd door. Hoe geweldig is dat!
• Veel activiteiten – er zijn heel veel activiteiten tijdens het toernooi georganiseerd. Op de finaledag bijvoorbeeld een scoutingstoernooi georganiseerd door ons eigen TennisTeam Het Noorden (gecertificeerd partner KNLTB) met 97 hele jonge kinderen en voor de finales een workshop dansen (in het kader van tennis) door Stefan Neijmeijer om de stemming erin te krijgen.
• Heel veel arrangementen – zo’n 170 liefhebbers hebben kunnen genieten van de kookkunsten van Bistro Heerlijk en de wijnen van Cloinq.
• Fijne hoofdsponsor – SportStroom is een actieve hoofdsponsor gebleken.
• Betrokkenheid sponsoren en subsidiegevers – mooi te zien de betrokkenheid van de sponsoren (in een van de nieuwsbrieven spraken we bijvoorbeeld over sponsorende fans) en subsidiegevers als het Dorpsfods die fijn meedachten tijdens het toernooi.
• Team van topvrijwilligers – Resulterend in een mooi rapport van de Referee over de inzet en kwaliteit van de vrijwilligers en hoe vriendelijk de vrijwilligers hebben geholpen!
• Goede samenwerking SETH (eigenaar park) en TSH (vereniging) – die beiden elke dag aanwezig waren en actief hebben geholpen deze editie succesvol te laten zijn.
• Prettige samenwerking KNLTB – altijd prettig werken met de mensen van kantoor, Jacco Eltingh, Roger Davids en Christian Bessembinders.

OP NAAR VOLGEND JAAR!