SportStroom World Tennis Tour Haren 2020 geannuleerd

Helaas hebben wij moeten besluiten om de Sportstroom World Tennis Tour Haren 2020 geen doorgang te laten vinden. De gemeente Groningen geeft tot 1 september 2020 géén vergunning voor een dusdanig evenement vanwege de COVID-19 pandemie. Hoe spijtig ook, gezien de aparte tijd waarin we nu even zijn beland, een verstandige beslissing. Want de veiligheid van de spelers, de vrijwilligers, de officials en van het publiek en alle aanwezigen tijdens deze week staat voorop.

In goed overleg
Deze beslissing is in goed overleg met de gemeente en de KNLTB genomen. Het toernooi, dat in 2019 bij de heren gewonnen werd door de Nederlandse topper Jesper de Jong, stond gepland voor week 35 (24 tot en met 30 augustus 2020) op de banen van de Tennis- en Squashclub Haren. Verplaatsing is, gezien de internationale kalender, geen optie. Alle toernooien op de ATP-, WTA- en ITF Tour gaan in verband met de
pandemie tot en met 31 juli (en waarschijnlijk langer) niet door. Hoe de weken daarna eruit gaan zien voor alle proftennissers is nog onduidelijk.

Op naar volgend jaar!
Alle betrokken partijen en sponsoren zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd. De KNLTB, SportStroom en vele andere sponsoren hebben reeds aangegeven volgend jaar graag weer te willen ondersteunen. Dat betekent dat het toernooi in 2021 zeker onderdeel zal zijn van de internationale toernooikalender.
En we hopen de vele vrijwilligers volgend jaar ook weer te mogen begroeten. Daarnaast verwachten we dat uit de eigen opleiding via TennisTeam Het Noorden een aantal spelers aan de kwalificatie mee kunnen doen. Ook voor hun ontwikkeling is het belangrijk dat het toernooi volgend jaar op de banen van de Tennis- en Squashclub Haren wordt gespeeld en dat zij ons spectaculaire wedstrijden, met een regionaal tintje, kunnen voorschotelen. We houden jullie op de hoogte en dus… op naar volgend jaar!

De organisatie van de Sportstroom World Tennis Tour Haren.