Topweer, topweer, arrangementen, bespanningen en meer…

Beste sponsor, vrijwilliger of geïnteresseerde,

Nu het hoofdtoernooi begonnen is, beginnen de spelersverhalen zich te vormen. Onze ‘eigen’ regionale wildcards hebben het zwaar op dit niveau. Daan Meijer en Sverre Bakker verloren in de kwalificatie en de wildcard voor het hoofdtoernooi, Kjell de Hek, moest gisteravond zijn meerdere erkennen in landgenoot Guy den Heijer in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Die was taai in zijn spel en goed opgewassen tegen de harde service en het dwingende spel van Kjell.

Verder schreef het Dagblad van het Noorden al een mooi artikel over de aanwezigheid van Thiemo de Bakker op ons evenement (https://dvhn.nl/sport/Wimbledonkampioen-op-een-achterafbaantje-in-Haren-28623073.html). Ooit nummer 40 van de wereld, nu nummer 1.269. De oud-wereldtopper probeert het opnieuw en is al door het kwalificatietoernooi heen. Als Thiemo zijn eerste ronde weet te winnen, dan bestaat de kans dat hij gaat spelen tegen Alec Deckers (492 ATP), de als derde geplaatste zoon van Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Verder hebben we gisteren genoten van het spel van de 14-jarige Tsjechische Eliska Forejtkova (nummer 59 op de jeugdwereldranglijst). Knap dat ze nu al in het hoofdtoernooi van dit proftoernooi voor volwassenen staat! De dagafsluiter was de dubbel van Niels Visker (883 ATP) en Jarno Jans (869 ATP). Deze Groningers wisten hun eerste ronde in de dubbel te winnen met 1-6 6-4 10-6 in de super-tiebreak. Vanavond nemen deze dubbelmaatjes het tegen elkaar op in de eerste ronde van het enkelspel.
De wedstrijd tussen Niels en Jarno begint vanavond rond 19.30 uur op ons Centre Court; be there!

Ook de arrangementen beginnen
Van donderdag tot en met zaterdag wordt er gegeten in het WTT Plaza. Een kleine 150 tennisliefhebbers zullen komende dagen een drie-gangen diner van Bospaviljoen de Norgerberg verorberen. Marije Boelens, eigenaresse van de Stadstuin in Groningen en Bospaviljoen de Norgerberg in Norg, kijkt er nu al naar uit. “Ik ben voor het eerst op dit toernooi, dus ik heb een gezonde spanning,” vertelt Marije. “Maar het enthousiasme dat ik om mij heen zie, is aanstekelijk. Ik houd wel van een uitdaging, om op een plek met niets iets te maken, dat is sowieso het leuke aan catering. En dan de lekkerste gerechten neerzetten en uitserveren! Samen met Janet van Cloinq gaan we vast een leuke paar dagen in een sfeervolle ambiance tegemoet.”

Topweer, topsfeer
Wat hebben we geluk deze week. Het is echt schitterend weer om naar tennis te kijken naast de baan of op de tribune. De term ‘Noorderzon van het tennis’, wordt helemaal waar gemaakt. Op onze social media probeert Nick van Amerom dit weer te geven.
Nog niet gezien? Bekijk (één van) zijn filmpjes op de website of via deze link.


Bespanningen
Veel spelers en veel wedstrijden zorgen voor werk aan de winkel in de shop. Hieronder enkele feitjes, zodat jullie een inkijkje krijgen over wat er deze week in de shop gebeurt.
– vorig jaar zijn er 182 rackets bespannen, met nog 5 toernooidagen te gaan staat de teller nu op 113
– er gaat 12 meter snaar in een bespanning, dus er is nu al ruim anderhalve kilometer snaar bespannen
– Thiemo de Bakker laat zijn rackets bespannen op de hoogste spankracht: 27 kg.
– de meeste rackets worden met 4 knopen bespannen
– profs eigenlijk alleen met een polyester-snaar spelen
– er in de shop 3 bespanmachines staan (zie foto)
– Smashing een topteam met 5 medewerkers en ervaren bespanners inzet om alle rackets in deze toernooiweek te bespannen
Op de foto zijn onze bespanners Daan Meijer (net na zijn dubbelspelwedstrijd), Faas van Raaij en Martin Miedema in actie.

Eerstvolgende nieuwsbrief
In de eerstvolgende nieuwsbrief van de WTT Haren zijn we al gevorderd tot de (halve) finales. We zijn heel benieuwd wie er dan nog in het toernooi zitten.

Graag zien we je vanavond of één dezer dagen op de tennisbanen van TSH!

Volg ons ook op
Website, Facebook, Twitter en Instagram