Eerste nieuwsbrief WTT Haren, begin augustus, nog 27 dagen te gaan

Beste sponsor, vrijwilliger of geïnteresseerde,

Bijna iedereen in het noorden zit in de vakantiesfeer, maar de voorbereidingen voor de World Tennis Tour zijn in volle gang. Graag neem ik jullie mee in een aantal zaken die ons als organisatie nu al bezig houden.

Vrijwilligers, weet jij er nog één?
Er zijn gelukkig steeds meer vrijwilligers die zich aanmelden om te helpen ook dit jaar weer een succesvol toernooi te kunnen organiseren. Want zonder jullie hulp lukt dat niet. We zijn voorzichtig begonnen met het maken van indelingen. Wie sleept de baan, wie ontvangt spelers en sponsoren, wie rijdt de spelers naar het hotel, wie helpt ons in de horeca? Hoe leuk is het om het verhaal te horen van een buitenlandse speler die in Haren terecht komt om zijn passie te kunnen uitoefenen? Of de baan te slepen na een weergaloze wedstrijd? Weet je nog meer mensen die willen helpen? Laat het ons weten en mail even naar: vrijwilligers@wttharen.nl. Je ontvangt een WTT-T-shirt en wordt onderdeel van het gezellige vrijwilligersteam.

Zet de data in je agenda!
Op zondag 3 september starten we met de kwalificatiewedstrijden. De hele week strijden de internationale spelers om een plek in de finales, die plaats vinden op zaterdag 9 september (de dubbelfinales) en zondag 10 september (de enkelfinales). En niet de minsten! Vorig jaar bijvoorbeeld won de Max Houkes, die later in Groningen tegen Slovenië tot het Davis Cupteam behoorde, en eerder deed mee Botic van de Zandschulp, die inmiddels tot de top van de wereld behoort. Door het plaatsen van de tribunes zullen veel mensen de hoogstaande wedstrijden van dichtbij kunnen volgen. De tribunes staan er pas vanaf woensdag omdat we in de eerste dagen van het toernooi de tennisbanen nodig hebben om de wedstrijden op te spelen.

Dank aan alle sponsoren
In de eerste nieuwsbrief ook dank aan alle sponsoren onder aanvoering van Clean Energy, de naamdrager van het toernooi. We zijn erg blij dat we een echte tennispartner in hen kunnen vinden. Datzelfde kan gezegd worden van Flonk Hotels, waar de spelers verblijven en Van Mossel, in wiens auto’s we de spelers kunnen vervoeren. En ook dit jaar is Groningen Sport Revalidatie weer van de partij, die ervoor zorgt dat elk medisch probleem van een speler wordt opgelost of in ieder geval aangepakt. We zullen alle sponsoren in één van onze nieuwsbrieven vermelden, zodat iedereen op de hoogte is van de hulp van onze sponsoren en official suppliers.

Activiteiten
Tijdens het toernooi vinden vele activiteiten voor, tijdens en na de wedstrijden plaats. De activiteiten staan ook vermeld en beschreven op de website wttharen.nl. Op woensdag organiseert de KNLTB een Kring Groningen en op donderdag een themabijeenkomst Pickleball. Vrijdag wordt er een rolstoel evenement gehouden en kunnen de tennisleraren hun kennis opvijzelen met een PO-sessie. Op zaterdag is de KidsDay, vanaf 13 uur. De arrangementen, verzorgd dit jaar door Bospaviljoen de Norgerberg en Cloinq, worden donderdag, vrijdag en zaterdag verzorgd.

Vragen?
Heb je nog vragen over het proftoernooi in Haren? Of wil je daar meer over weten? Mail gerust naar info@wttharen.nl met je vraag en/of opmerking.

In de volgende nieuwsbrief meer informatie over de arrangementen, de spelers, het park en de Kidsday.